Biblioteca Sant Agustí

Biblioteca electrònica

Des d'aquest apartat accediràs als recursos d'informació electrònica que ha subscrit la Subdirecció General de Biblioteques. Us haureu d'identificar igual que en iniciar una sessió a Argus.

Ambientech

El programa Ambientech vol fomentar i difondre l'educació ambiental mitjançant la formació de les ciències i la tecnologia. Adreçat principalment als estudiants i al professorat d'ESO, de Batxillerat, i dels Cicles Formatius, classifica el contingut en grans àrees temàtiques, amb més de 300 activitats interactives que es poden consultar en català, castellà i anglès.

Aula Digital

El portal ofereix a la comunitat educativa (alumnes, professors i pares) continguts que ajuden a descobrir i aprofundir sobre conceptes de totes les àrees d’estudi dels diferents nivells d’ensenyament a través d’articles i continguts pedagògics.

Enciclopèdia Catalana

Versió electrònica de l'Enciclopèdia Catalana que, amb una eina semblant a la d'un cercador, permet accedir a la informació amb precisió.

L'estructura de la web consta de 3 corpus:

  • una enciclopèdia
  • un diccionari de la llengua
  • una enciclopèdia en anglès (Encyclopaedia)

Cadascuna d'aquestes àrees té les seves particularitats. La pantalla d'inici disposa d'una sola casella de cerca, on cal escriure el terme o sintagma que s'hi vol trobar. Sota aquesta casella, tres botons permeten dirigir la consulta a un dels corpus esmentats. A la part inferior de la pantalla principal hi ha accessos directes a altres tipus d'informació enciclopèdica, estructurada en forma de bases de dades. Aquesta font està en actualització permanent.

Mienciclo Universal

Plataforma que ofereix una enciclopèdia universal i un seguit d'obres de referència en llengua castellana en col·laboració amb diverses editorials.

Océano Aula de Padres

Base de dades desenvolupada específicament per als pares i elaborada amb els continguts de l'editorial Océano. Inclou diversos tipus de fonts d'informació: enciclopèdies, atles d'anatomia, diccionaris i més de 20.000 articles de revistes amb la finalitat de proporcionar resposta immediata sobre com tenir cura de l'educació dels fills. És destacable l'apartat de preguntes freqüents.

Océano Administración de Empresas

Base de dades adreçada a estudiants i a professionals dels àmbits de l'economia i les ciències empresarials. Incorpora a més dels principals indicadors econòmics, articles d'actualitat procedents de publicacions especialitzadess.

Océano Salus

Base de dades de l'editorial Océano que, amb una visió divulgativa, conté informació sobre anatomia, medicina, infermeria i salut en general. Incorpora, a més, diccionaris i glossaris de medicina, psicologia, ciències mèdiques i medicines alternatives.

Quiosc.cat: quiosc digital de revistes en català

Accés en format interactiu i multimèdia a més de quaranta revistes en català de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC). La consulta als últims números de cada una de les revistes es pot fer per paraula clau o bé per temàtica.

Unportal: La universitat

Recurs que té com objectiu informar dels estudis universitaris, així com màsters i formació continuada que es poden cursar a les universitats catalanes, tant públiques com privades, per tal d'ajudar al futur estudiant a la seva tria. Conté un rànquing dels estudis més demanats, amb més sortides professionals, nota de tall, etc.

Unportal: FP de grau superior

Recurs amb informació molt completa i detallada de tots els cicles formatius d'FP de grau superior que es poden cursar a Catalunya. De molta utilitat per ajudar l'estudiant en la tria dels estudis. Es pot accedir per família de formació (administració, sanitat, hostaleria, ensenyaments artístics) i per un cercador per població.

Unportal: FP de grau mitjà

Recurs amb informació molt completa i detallada de tots els cicles formatius d'FP de grau mitjà que es poden cursar a Catalunya. S'hi poden fer cerques per província o ciutat, o bé cercar per famílies professionals destriant entre les branques professionals d'interès.

vLex

Base de dades jurídica que conté, a text complet, la legislació (autonòmica, estatal i europea) i la jurisprudència del Tribunal Suprem, el Constitucional, els Superiors de Justícia i les Audiències Provincials. A més, incorpora la doctrina i els formularis, així com a la revista mensual Derecho vLex, revista multidisciplinar, amb articles de diversos autors i matèries de l'ordenament jurídic.