Biblioteca Sant Agustí

Serveis

Biblioteca Sant Agustí

Servei d'informació

Us informem sobre el funcionament de la biblioteca, l'organització de la col·lecció, la realització de les recerques d'informació a través del catàleg informatitzat, oferir informació local i municipal (activitats al municipi, adreces i telèfons d'interès, etc.).

Dins d'aquest servei posem al vostre abast la iniciativa «Pregunteu: les biblioteques responen» per facilitar informacions de tot tipus en un període màxim de 3 dies.

Consulta al catàleg de la Biblioteca

La biblioteca està informatitzada amb el Millennium. Aquest programa l'han adoptat totes les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, amb la qual cosa, des del mateix programa podeu consultar el catàleg d'altres biblioteques. A cada planta hi ha un ordinador de consulta.

Consulta i préstec

El servei de préstec i consulta permet endur-se documents a casa per un període limitat de temps i també permet consultar a la sala qualsevol document del fons de la biblioteca que estigui exclòs de préstec.

Per a més informació consulteu la normativa de préstec.

Renovació de documents

El servei de renovació us permet renovar en línia els documents que tingueu en préstec. Podeu renovar tots els documents excepte aquells que tinguin reserves i aquells dels quals hagi vençut el termini de préstec. Els documents es poden renovar durant els 3 dies anteriors al venciment del préstec, mai després.

Podeu renovar el préstec

Préstec interbibliotecari

A través del préstec interbibliotecari, us podem oferir documents que pertanyen a altres biblioteques de Catalunya i Andorra. La petició s'ha de fer presencialment.

Préstec col·lectiu

També oferim la modalitat de préstec col·lectiu a entitats, institucions, associacions i centres educatius en general.

Reprografia

Per mitjà d'una fotocopiadora d'autoservei, els usuaris poden fer fotocòpies dels documents exclosos de préstec, únicament per a ús acadèmic.

Internet, ofimàtica i Wi-Fi

Hi ha 2 ordinadors amb accés a Internet a disposició dels usuaris per accedir a fonts d'informació remotes. Proporcionem, gratuïtament, atenció personalitzada i assessorament en la realització de les recerques d'informació.

Aquests ordinadors disposen del paquet ofimàtic d'OpenOffice.org i estan connectats a un escàner i una impressora.

La biblioteca ofereix connexió lliure i gratuïta als usuaris que disposeu d'aparells portàtils amb tecnologia inalàmbrica, que podeu endollar a diversos punts d'alimentació elèctrica.

Servei de préstec d'equipaments tecnològics

La sala d'audiovisuals compta amb reproductors de CD i DVD, i altres aparells perquè pugueu utilitzar i consultar qualsevol material de manera còmoda i agradable.

Accés a fonts d'informació electrònica

Accés a la consulta de diversos recursos i bases de dades en línia:

Activitats de promoció cultural i foment de la cultura

La biblioteca participa dels fets culturals de la comunitat tant organitzant activitats com cedint les seves instal·lacions a altres entitats. Es realitzen cicles de conferències, cicles de cinema, presentacions de llibres, tallers, hora del conte, etc. Alguns d'actes actes es realitzen al pati interior de l'edifici.

Si voleu rebre informació d'activitats a través del correu electrònic, ompliu el formulari.

Bebeteca

Espai emmarcat dins el projecte Nascuts per llegir, dedicat als infants de 0 a 3 anys i que fomenta la lectura en família des del primer mes de vida. És el primer contacte de l'infant amb els llibres, acompanyat pels pares. S'hi troben llibres de diverses formes, textures, colors i sons.

Donacions

Mitjançant la donació qualsevol persona, física o jurídica, pot contribuir a la millora i l'enriquiment del conjunt documental dipositat a la Biblioteca Sant Agustí. Gràcies a aquesta participació social assegurem la conservació del llegat cultural i una col·lecció més rica i completa.

Els donants poden lliurar qualsevol material bibliogràfic de la seva propietat, modern o antic, exemplars singulars o biblioteques organitzades, o poden subvencionar, sobretot si són persones jurídiques, la compra d'originals concrets d'interès, inexistents a la biblioteca.

La biblioteca té un interès especial en rebre documents que no posseeixi, en qualsevol tipus de suport i que s'adeqüin a la naturalesa de la seva col·lecció. Es pot realitzar en línia la proposta de donacions a la biblioteca. La biblioteca donarà una resposta el més aviat possible.